Orion AR302
vissza
1956
következő

orion ar302

 

ADATLAP

1

Ország:

Magyar

Link
2

Gyártó neve:

Orion

 
3

Gyártási év (évek):

1955-1957

 
4

Rádió kivitele:

Asztali, fa káva

 
5

Hullámsávok:

HH, KH, 2xRH

 
6

Rádiócsövek:

3+1 csöves

 
7

Kapcsolási rajz:

Elérhető

pdf
8

Megjegyzés:

Eredeti állapotában van

 
9

Egyéb:

Üzemképes, hiánytalan

 

 

A rádió kifogástalan állapotban van, csak a szokásos általános karbantartási és tisztítási munkákat kellett rajta elvégezni.

Az Orion AR 302 gyakorlatilag megegyezik az AR 301-el, csak nagyobb kávában került elhelyezésre és elhagyták a műanyag előlapot. Egy 3+1 novál csöves szuperheterodin, váltóáramú készülék. A nagyobb dobozban nagyobb méretű hangszórót helyeztek el, szebb hangzású készülék. Több hullámsávú változatban gyártották, HH-KH-RH, vagy KH-RH-RH, de készült halászsávos kivitelben is.

 

Fontos események a rádiózás történetéből:

1956. október 23-án este fegyveres harc kezdődik a Rádió Bródy Sándor utcai épületénél és a rádió működésképtelenné válik. Október 24-én ideiglenes stúdiót építenek ki a Parlamentben. A Rádió először Kossuth Rádió, majd október 30. és november 4-e között Szabad Kossuth Rádió névvel jelentkezik. A műsorokat kezdetben a Lakihegyi adó, majd a Szolnoki adó sugározza. Az országban több helyen önálló rádiók működnek, önálló műsorral a közép és a rövidhullámon. Megjelennek az üzenő jellegű műsorok, mint a "Szív küldi műsor".

A rádió előfizetők száma az év végén: 1.587.000, ebből vezetékes 264.000

 

 
VISSZA A RÁDIÓMÚZEUM OLDALRA
Virtuális Rádiómúzeum - Készítette: Kollár Ernő HA 5 DB 2009.
A fényképek másolása, felhasználása a szerző hozzájárulása nélkül tilos!