Orion AR612 Pacsirta
1960
következő

Orion AR612 szögletes

 

ADATLAP

1

Ország:

Magyar

Link
2

Gyártó neve:

Orion

 
3

Gyártási év (évek):

1960

 
4

Rádió kivitele:

Asztali fa kávában

 
5

Hullámsávok:

HH, KH, RH, RH, URH

 
6

Rádiócsövek:

5+2 novál csövekkel

pdf
7

Kapcsolási rajz:

Elérhető

 
8

Megjegyzés:

Eredeti állapotában van

 
9

Egyéb:

PACSIRTA elnevezésű

 

 

AR 612 rádió zeneszekrényben
Orion AR 612 rádió Crystaltone elnevezésű lemezjátszós zeneszekrényben

 

5+2 novál csöves, AM és FM vételre alkalmas középszuper készülék, beépített forgatható ferritantennával és URH sávra dipol antennával ellátott készülék. Műanyaggal díszített, fényes kellemes külsejű fadobozban nyert elhelyezést. A készüléknek kiváló hangzása van, külön magas és mély hangszínszabályzóval és nyomógombos hangregiszterrel rendelkezik. Szögletes dobozzal is készítette az Orion, de később a Videoton is gyártott teljesen megegyező készüléket, a skálaüvegjén a Videoton emblémával. A rádió a hazai és a nemzetközi kiállításokon több alkalommal szépségdíjas lett.

Crystaltone elnevezéssel az Elektroakusztikai és Villamossági KTSZ gyártott jó minőségű lemezjátszókat az 1960-as évek közepén. A gyár telephelye Budapesten a XIII. kerület Szegedi úton volt. Feltételezhető, hogy ezt a zeneszekrényt is a KTSZ gyártotta és lemezjátszójukról nevezték el.

 

Fontos események a rádiózás történetéből:

Megkezdődik az áttérés a 38,1 cm/s-os magnószalag sebességre a 76,2-ról. A Szentkirályi utcai II. és III. emeleti stúdióit használatba veszik. Korszerű, hazai gyártmányú műszaki berendezések kerültek beépítésre: Mechanikai Laboratórium stúdiómagnói, az Elektroakusztikai Gyár keverőasztalai és lemezjátszói. A műszaki fejlesztési osztály saját gyártmányú telepes, tranzisztoros riportermagnókat és 3 csatornás keverőerősítőket gyárt.

A rádióelőfizetők száma 2 273 741 fő, a televízió előfizetők száma egy év alatt majdnem megháromszorozódik, 103 658 fő.

 

 
VISSZA A RÁDIÓMÚZEUM OLDALRA
Virtuális Rádiómúzeum - Készítette: Kollár Ernő HA 5 DB 2009.
A fényképek másolása, felhasználása a szerző hozzájárulása nélkül tilos!