Videoton R5700
vissza
1965
következő

Videoton R5700

 

ADATLAP

1

Ország:

Magyar

Link
2

Gyártó neve:

Videoton

 
3

Gyártási év (évek):

1965

 
4

Rádió kivitele:

Asztali, fa káva, műanyag előtét

 
5

Hullámsávok:

KH, HH, 2 x RH, 2 x URH

 
6

Rádiócsövek:

6 csöves rádió

 
7

Kapcsolási rajz:

Elérhető

pdf
8

Megjegyzés:

Eredeti állapotában van

 
9

Egyéb:

 

 

 

Hat csöves, AM és FM vételére alkalmas középszuper készülék, sztereó hangfrekvenciás fokozattal, beépített ferritantennával, dipólantennával, hangregiszterrel rendelkező készülék, műanyaggal díszített, fényes fadobozban. 6 hullámsáv vételére alkalmas, a két rövidhullámú sáv 5,7-12 MHz-ig, illetve 11,5 MHz-22,5 MHz-ig, az URH sávok, 63-74 MHz-ig, illetve 87,5-108 MHz-ig fogják át a sávokat. Két nagyméretű hangszóró van a dobozban. A 2x2W-os hangfrekvenciás kimenő-teljesítményt meghazudtolóan igen szépen és nagy hangerővel szól. Sajnos a készülék doboza, a szürke műanyag előtét, a készüléket is "szürkévé" teszi.

 

Fontos események a rádiózás történetéből:

Január elsején üzembe helyezik Lakihegyen az új 20 kW-os Petőfi adót, amellyel a Petőfi vételi körzete Budapesten és környékén sokat javul. Új stúdiómagnókat (Studer) vásárol a Rádió, de közben a Mechanikai Laboratóriumban már készítik az STM 200 típusú stúdiómagnókat.

A vidéki stúdiók is új keverőasztalokat kapnak és megalakul a sztereó csoport, amelynek a feladata saját sztereó felvételek készítése és a kísérleti adások műsorral történő ellátása.

 

 
VISSZA A RÁDIÓMÚZEUM OLDALRA
Virtuális Rádiómúzeum - Készítette: Kollár Ernő HA 5 DB 2009.
A fényképek másolása, felhasználása a szerző hozzájárulása nélkül tilos!